Curry de pui cu usturoi
Timp de preparare: 30 de minute
30 Octombrie 2015, 06:16
Ingrediente (4 porţii):
- 600 gr piept de pui dezosat, şase cartofi, două cepe albe medii, trei căţei de usturoi, două linguri ulei de susan, 250ml apă sau supă de pui, o linguriţă amestec curry pudră, 1/2 ghimbir proaspăt, 1/3 ardei iute, condimente (sare, piper negru, foaie de dafin)
Mod de preparare:
1. Carnea de pui dezosată şi fără piele, o tai cubuleţe şi o pui într-o tigaie încăpătoare împreună cu apa şi uleiul. Presari puţină sare şi pui o foaie de dafin.
2. Laşi carnea la foc potrivit pentru 10 minute, apoi adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe şi ceapă tăiată peştişor. Presari pudra de curry, piperul, adaugi ghimbirul dat pe razătoarea mică, usturoiul făcut pastă şi ardeiul iute mărunţit.
3. Laşi mâncarea să fiarbă, cu capacul pus pe jumătate, pentru 15 minute sau până când cartofii sunt pătrunşi. Dacă sosul scade prea mult, mai adaugi puţină apă/supă de pui. Pe parcursul fierberii amesteci în vas din când în când.
Curry-ul de pui se serveşte ca atare imediat după preparare.