Desert la rece cu piure de castane și ciocolată
Folosind piure de castane și ciocolată, poți face rapid un desert la rece foarte gustos, fără a folosi cuptorul.
12 Octombrie 2015, 10:05
Este delicios alaturi de putina frisca sau cu o lingurita de smantana deasupra. Daca ai mai mult timp la dispozitie, iti poti prepara acasa piure de castane sau il poti cumpara la borcan, nu este foarte costisitor.
Ingrediente
500 g piure de castane, 175
Daca alegi sa-ti faci piure de castane, vei mai avea nevoie de lapte, putina sare si o pastaie de vanilie. Pune castanele, laptele si un praf de sare intr-o cratita, apoi razuieste semintele de vanilie si amesteca.
Lasa la fiert, la foc mic, aproximativ 20 de minute, pana cand castanele devin foarte moi si lichidul se absoarbe aproape complet.
Strecoara printr-o sita fina, apoi transfera intr-un robot de bucatarie si paseaza, pana cand obtii o consistenta pe placul ta, iar daca amestecul este prea gros, mai poti adauga cate o lingura de lapte.
Pastreaza-l la frigider pana cand vrei sa il utilizezi. Daca totusi nu doresti sau nu ai timp sa-l prepari, poti cumpara piure de castane la borcan, se gaseste in magazine.