Ascultă Radio Antena Satelor Live

Faimosul hamburger: descendenţă germană şi strămoşi asiatici

La începutul secolului 18, câţiva germani au observat în timpul călătoriilor pe care le făceau în Asia că localnicii introduceau carne de vită sub şaua cailor pentru a o frăgezi pentru consumul ulterior.

09 Septembrie 2015, 05:47

Germanilor le-a plăcut ideea şi au pus-o şi ei în aplicare când au revenit acasă, în oraşul Hamburg. În timp, această specialitate de carne a devenit cunoscută sub numele de „carne de Hamburg”.

Mulţi ani mai târziu, imigranţii germani din America au dus cu ei această reţetă şi prima menţiune documentară a apărut în 1884, în ziarul Boston Evening Journal, care populariza „friptura din carne de Hamburg”.

Oamenii au început să improvizeze şi să transforme reţeta după placul lor. Primul „hamburger” despre care se ştie, a fost făcut de Charlie Nagreen. Acesta a prezentat „hamburgerul american” la un festival culinar din Seymour, Wisconsin, în 1885.

Hamburgerul său nu era însă ceea ce ştim astăzi, nu exista nici chifla, nici brânza, nici bacon-ul. Reţeta clasică pe care o savurăm şi astăzi a apărut în St.Louis, la Târgul Mondial din 1904.

În 1921, Walt Anderson, un bucătar din Wichita, statul Kansas l-a convins pe un anume Billy Ingram să investească 700 de dolari pentru a deschide primul lanţ de restaurante care serveau hamburgeri: The White Castle.

Celebrul Big Mac a apărut în 1968 şi costa 49 de cenţi (un preţ foarte mare la acea vreme!). Cel mai mare hamburger servit vreodată cântărea 3,7 tone şi a fost preparat în 2001 la festivalul Burger Fest din Seymour, Wisconsin, acolo unde se află şi „Hamburger Hall of Fame”.

Sursa: rador.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată