Fasole cu pastramă (rețeta Kerei Calița)
Proviant pentru 4 galengii :1 kilogram pastrama de oaie de pe dealurile Anatoliei500 grame fasole uscata (se da prim cuvant soiurilor cu bob marunt )200 mililitri ulei de masline
08 Decembrie 2016, 17:09
100 grame faina
50 grame paprika pisata ( Capiscum annuum)
10 grame piper macinat (Piper nigrum)
20 grame cimbru maruntit ( Satureja hortensis)La inceputul cartului de noapte, se pun la inmuiat, pentru a doua zi, atat fasolea cat si pastrama.
A doua zi, dupa inchinarea din zori, pastrama se spala, se taie in bucati si se pune la fiert.
La fel, fasolea se mai da odata prin apa rece si se pune la fiert.
Daca la bord se afla si ceva oameni ai uscatului, dupa cateva clocote se schimba apa in cazanul cu fasole.
Cand in sfarsit a fiert ............
Citeste mai departe pe Kera Calita
Rețetă din volumul „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau si Horia Pana. Editura Integral, 2016