Fasole verde cu smântână (rețeta lui Radu Anton Roman)
Fasolea verde cu smântână, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un deliciu culinar, cu o savoare deosebită, ușor de preparat.
20 Iunie 2017, 09:06
Intr-o seara de toamna, intr-o sambata, cred, am poposit la maicutele de la Agapia, bucurandu-ma pana la extaz de o fasolica verde exceptionala, cu smantana si marar. A doua zi, la Varatec, am mancat, cu placere, acelasi lucru bine gatit.
Luni, la pranz, cand am ajuns in sfarsit la Moldovita, am regasit, infometat, fasolea cu smantana.
Marti, la un motel de creasta, in drum spre Maramures, am sugrumat carciumarul: nu avea decat fasole verde cu smantana.
In aceeasi toamna, pe drumul spre manastiri, ne-am abatut spre viile de nord ale marelui grup de podgorii care e Panciu, la Urechesti si Pancesti.
Aveam niste adrese de vieri batrani, cautam vinuri din vite vechi (Panciu ramane un mozaic incredibil de vite, soiuri, vinuri, de ieri, de azi, si poate ca si de maine), Verdea si Plavaie. Am gasit si unul si altul (sau si una si alta, cum vreti). Sunt doua vinuturi vesele, primavaratice la culoare si zvapaiate la gust. Am mancat, desigur, fasole verde cu smantana si mamaliga aburind. Am baut destul din vinurile acestea tineresti, galben-verzui, ce nu stiu si nu pot imbatrani (nu asta e rostul lor!).
Le-am ascultat povestea veche bolborosind in ulcica pana cand era sa uitam drumul spre manastire.
Ingrediente Fasole verde cu smântână (rețeta lui Radu Anton Roman)
1 kg fasole verde
1 ceasca mare de smantana
2 linguri de unt
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
1 lingura de marar
1 legatura de patrunjel
1 lingura de faina
sare
Afla modul de preparare al acestei savuroase retete pe Bucataria lui Radu