Ascultă Radio Antena Satelor Live

Festivalul sarmalelor de la Praid

Este o sărbătoare culinară, devenită tradițională, care anul acesta se va desfășura în perioda 21-23 septembrie. Potrivit primarului Bokor Sandor, vineri, prima zi a festivalului de la Praid, va fi dedicată copiilor, care vor avea propriul lor concurs de preparat sarmale.

12 Septembrie 2018, 07:27

Sâmbătă este concursul propriu zis, iar primarul a precizat că până la această oră sunt înscriși 16 participanți din țară Și străinătate, dar e sigur că numărul lor va crește pentru că data limită de înscriere este 19 septembrie.

"Ziua de vineri este consacrată copiilor și ei stau la pregătit şi la oferit sarmale. Va fi o alergare pe o distanță de 2 kilometri, cu participare de 500-600 de copii, iar sâmbătă, după deșteptarea pe acordurile muzicii de fanfară, va fi parada de deschidere. Se vor păstra premieri pentru diferite dimensiuni de sarmale, gusturi, aspecte diferite, dar vor fi multe surprize. Iar duminică este, printre altele, a 40-a ediție a Festivalului de fanfare 'Răsună bradul'", a detaliat edilul.

Radio Tg. Mureș, care este partener media al evenimentului, va participa la concursul de gătit sarmale, cu un stand propriu. În cadrul evenimentului vor mai avea loc spectacole folclorice, demonstrații militare de ev mediu, concerte ale mai multor trupe de rock și pop din țară, iar duminică seara festivalul se va încheia cu un foc de artificii.

RADOR

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune