Ascultă Radio Antena Satelor Live

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti.

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Foto: Pixabay

15 Iunie 2023, 22:07

Timp de trei zile, numeroşi producători de profil, mai multe cherhanele, restaurante cu specific pescăresc, renumiţi maeştri bucătari şi crame dobrogene îi aşteaptă pe turişti şi pe constănţeni cu preparate şi vinuri.
Programul pentru vineri şi sâmbătă este următorul:
Vineri, 16 iunie:
16:00 - 17:00 Corul Reabina Ghindăreşti
17:00 - 17:20 Ansamblul de dans al comunităţii Lipovene - "žGaluboe More"ť
17:20 - 17:40 Ansamblul de dans al comunităţii Tătare - "žQarasu"ť
17:40 - 18:00 Ansamblul de dans al UDTR - "žFidanlar"ť
18:00 - 18:20 Ansamblul de dans al comunităţii Aromâne - "žIholu"ť
18:20 - 18:40 Ansamblul de dans al comunităţii Elene
18:40 - 19:30 Mircea Cazan
19:30 - 20:30 Nikolaos Papadopoulos
20:30 - 21:15 Viorica Macovei
21:15 - 22:00 Valentin Sanfira
Sâmbătă, 17 iunie:
11:30 - 12:15 Scenă de teatru - Căluţul de mare
15:00 - 17:00 DJ
17:30 - 18:00 Ansamblul Folcloric "žRomâncuţa"ť Cumpăna
18:00 - 19:00 Ionuţ Galani & Ansamblul Asteria
19:00 - 20:00 Taraful Lătăreţu
20:00 - 21:00 Stelu Enache & Ovidiu Lipan Ţăndărică
21:00 - 22:00 Taraful Cleante.

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune