Ascultă Radio Antena Satelor Live

Friptură de pui cu legume la cuptor

Friptura de pui cu legume la cuptor, este o rețetă simplă dar gustoasă și care este preferată de foarte multe persoane.

06 August 2015, 04:29


Gospodinele prefera reteta de pui cu legume la cuptor pentru ca este un preparat 2 in 1: friptura suculenta de pui si garnitura de legume. Aceasta combinatie este nemaipomenit de utila cand vreti ceva mai simplu de gatit. Condimentati puiul si il puneti la cuptor, curetati si spalati legumele.

Ingrediente

– piper dupa gust
-12 g rozmarin
– sare dupa gust
– 40 ml ulei – dedurizat la temperatura camerei
– 2 morcovi
– 2 ardei
– 250 g cartofi
– 1 pui mare sau 2 pui mici

Preparare friptura de pui cu legume la cuptor

Se spala si se usuca puiul. Se freaca in interior cu sare, piper si boia de ardei, dupa care se unge bine cu unt.

Adaugati rozmarin. Se pune carnea de pui intr-un vas de copt si se coace la 220 de grade aproximativ 10 minute.

In acest timp, feliati cartofii, morcovii si ardeii, dupa care se prajesc usor in grasime – suficient pentru a dobandi o crusta luminoasa, dar nu total gatiti.

Puneti legumele in tigaie in jurul puiului. Adaugati sare usor si se adauga aproximativ 1 ceasca apa.

Reduceti cuptorul la 180 de grade si se coace inca 40 de minute. Pofta buna!

Sursa: bewoman.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune