Friptură de vită cu rozmarin şi rădăcinoase
Timp de preparare 40 de minute
05 Noiembrie 2015, 06:03
Ingrediente
Două linguri chives (verdeaţă asemănătoare cu ceapă verde) tocate, două linguriţe de oţet de vin, două linguri hrean ras, 80 g iaurt grecesc, o linguriţă sare, o linguriţă piper, trei-patru linguri ulei de măsline, 450 g carne de vită fragedă (muşchiuleţ), o linguriţă usturoi tocat mărunt, 250 g morcovi curăţaţi şi feliaţi pe diagonală, patru linguriţe rozmarin proaspăt tocat, 450 g cartofi curăţaţi şi feliaţi, 350 g păstarnac curăţat şi feliat pe diagonală
1. Se încinge cuptorul. Într-un bol se amestecă păstarnacul, cartofii şi morcovii cu trei linguriţe de rozmarin, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper, o lingură apă şi două linguri ulei.
2. Se unge carnea de vită cu o lingura ulei de măsline şi usturoi şi se condimentează cu restul de rozmarin, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper. Se aşează carnea într-o tavă de copt unsă cu ulei, se împrăştie legumele în jurul ei şi se pune la copt.
Se verifică din 10 în 10 minute până când se pătrunde (aprox 30 de minute).