Fructe la cuptor cu sos de vin
Dacă vreți să faceți un desert perfect pentru o masă festivă, atunci încercați această rețetă de fructe la cuptor cu sos de vin.
09 Septembrie 2015, 03:25
Acest desert pentru cei care cauta intotdeauna sa experimenteze cu deliciile culinare. Reteta fiind foarte aromata datorita coajei de portocala, vinului rosu si untului de arahide.
Ingrediente pentru 4 portii:
-2 mere rosii
-2 pere
-1 gutuie
-1 pachet de bezele roz, taiate in bucati
-4 linguri de stafide
-1 lingura de coaja de portocala rasa
-1 lingura unt de arahide
-6 linguri de zahar brun
-2 linguri de miere
-100ml vin rosu
-2 linguri suc de portocale
Metoda de preparare:
Merele, perele si gutuia se curata si se taie in bucati. Se aranjeaza apoi in boluri rezistente la caldura si se presara cu bezea taiata si stafide. Se pune la caramelizati putin unt de arahide, zahar si miera. Se adauga apoi vinul si sucul de portocale.
Siropul se lasa sa se ingroase si se distribuie in boluri. Fructele sunt acoperite cu o folie de aluminiu si se pune sa se coaca la 200 °C, timp de aproximativ 15 minute, iar poi se coace inca 5 minute, fara folie.