Ascultă Radio Antena Satelor Live

Fursecuri cu lămâie, afine şi mai ales cuişoare

Cuişoarele! Nu le-am folosit până acum şi rău am făcut. Te scapă de durerile de dinţi, dar nu şi de dentist, pot preveni gripa, împrospătează respiraţia, îmbunătăţesc digestia, combat stresul (n-am înţeles prea bine cum), miros frumos! Hai să le punem, deci, într-un desert.

21 August 2017, 12:52

Am cernut 140 de grame de făină şi jumătate de plic de praf de copt şi am adăugat o jumătate de linguriţă de praf de cuişoare (am măcinat bine cuişoarele în râşniţa de cafea).

Separat, am bătut două ouă, pe care le-am amestecat cu 60 ml de ulei, 200 grame de zahăr brun (8 linguri), am adăugat coaja rasă de la o lămâie şi jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie.

Am amestecat ingredientele umede cu cele uscate şi am format o minge de aluat pe care am lăsat-o câteva ore la frigider.

Am format biluţe mici de aluat pe care le-am tăvălit bine în zahăr pudră şi le-am aşezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. De fapt, pentru aceste cantităţi vor ieşi două tăvi de fursecuri. Am dat la copt la foc mediu timp de aproximativ 10 minute. Cu puţin timp înainte de a le scoate din cuptor definitiv, am tras tava afară, am făcut câteva gropiţe cu degetarul în aluat şi am aşezat câteva bobiţe de afine peste fiecare fursesc, apoi am mai dat la copt pentru încă maxim 1 minut sau 2.

Au ieşit atât de bune, încât abia aştept să mai inventez şi alte combinaţii de arome şi ingrediente.

Sursa: RADOR.RO

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune