Găluște cu carne și crumpe (Rețeta lui Radu Anton Roman)
O fi el grâul, ba chiar și puii și cartofii, de pe dealurile Rupei, dar tuciul e săsesc.
07 Decembrie 2016, 13:15
Intr-un ceas, sosul s-a uscat, mancarea-i gata, grasa, binemirositoare si rumena. Se mai presara ceva marar si se da la masa, cu mujdei sasesc, cu Perla de Tarnave (un amestec placut, foarte popular in Ardeal, de Furmint cu Feteasca Alba) cu prune murate ori cu salata verde si ceapa rosie, dupa vreme.
Imi amintesc din copilaria mea de vara, de la Sercaia, ca, dupa ce, cu greu, Hanne reusea sa puna tuciul imens pe masa, batalie mare se purta in jurul bucatelelor de dedesubt - galusti, cartofi, carne, nu conta - ce prinsesera coaja si paraiau irezistibil in dinti.
Victoria era generala, fiecare din cei cinci - zece prunci din jurul mesei capata cate un trofeu crocant si cate-un paharel de Perla.
Apoi, mancarea ciudata, fara pic de sos - totul intrase in cartofi, carne, galusti, dandu-le un gust nemaipomenit - disparea. Asa cum disparuta-i si copilaria toata.
Afla care sunt ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu