Găluște de păsat (Rețeta lui Anton Roman)
Dacă nu ai semănat până la Armiden, poți să bagi mestecăul mămăligii în foc. (Muslea-Bârlea)
14 Februarie 2017, 08:44
Chiftelele acestea (sau friganelele, sau cum vreti sa le spuneti) fac fata buna alaturi de orice mancare de legume sau carne. Le-am intalnit la Cluj, pe malul lacului Sacalaia, intr-o toamna tarzie.
O Mustoasa bihoreana si verzuie („ce vin zgubilitic!“ s-a minunat prietenul Dan Condurache) declama din ulciorul gros ca o conducta, prin intermediul tanarului Horatiu Malaele, spumoase versuri populare cu mascari („N-am nici bani, N-am nici chiciula, Numa’o namila de...“)
De prisos sa va spun ca programul zilei de pescuit nu a putut fi respectat intocmai.
Ingrediente
1 ceasca de pasat
0,5 litri de lapte
2 oua
100 g branza
1 farfurioara de pesmet
untura pentru prajit