Gazpacho, supa rece de vară, rețetă tradițională spaniolă
Ultimul lucru pe care vrei să îl faci când este foarte cald afară este să gătești.
28 August 2015, 06:28
Cuptorul sau aragazul trebuie sa ramana inchise, dar exista cateva retete pe care le poti incerca, fara a folosi foc sau temperaturi ridicate.
Ce este mai usor decat sa tai cateva legume si sa prepari o salata? Poti sa le pui intr-un blender si sa faci o supa rece, din bucataria traditionala spaniola. Exista multe combinatii, dar daca respecti indicatiile simple, vei obtine o supa racoritoare, usoara, perfecta pentru o zi fierbinte de vara.
Poti sa faci o cantitate mai mare si sa o pastrezi in frigider. Incearca doar sa folosesti cele mai proaspete legume.
Ingrediente
- 3-4 rosii de gradina, un castravete, jumatate de ceapa rosie, jumatate de ardei gras rosu sau verde, 60 ml ulei de masline extravirgin, o lingura de otet de sherry, sare dupa gust.
Taie rosiile in bucati si pune-le in blender, impreuna cu zeama care se scurge din ele. Curata castravetele si marunteste ceapa rosie si ardeiul gras. Poti pastra cateva cuburi de castravete si ceapa pentru decor, dar este optional.
Adauga toate celelalte ingredientele in blender, toate legumele, uleiul de masline si otetul, un praf de sare si pulseaza pana cand obtii consistena de supa. Lasa la rece si serveste alaturi de ciabatta si branza de capra.