Gem de rubarbă și coacăze roșii
Dacă vrei un desert natural, poți prepara un gem foarte delicios și ușor de făcut.
08 Iulie 2015, 06:42
Ingredientele sunt de sezon, iar gustul este usor acrisor, racoritor. Te poti bucura de el si pe timp de iarna, se pastreaza pana la 6 luni in borcan.
Ingrediente
350 g rubarba, 250 g coacaze rosii, un baton de vanilie, 500 g zahar granulat, sucul de la o lamaie mica
Pentru inceput, spala coacazele si taie rubarba in bucati egale, taie batonul de vanilie si foloseste doar semintele. Pune coacazele intr-o oala, la foc mediu si adauga peste ele o cantitate generoasa de apa fiarta.
Lasa pe foc pana cand fructele se inmoaie. Intre timp, intr-un alt vas, incalzeste rubarba, semintele de vanilie si zaharul, la foc mic, pana cand zaharul se dizolva complet.
Strecoara coacazele printr-o sita fina si adauga-le peste rubarba, apoi stoarce sucul de la o lamaie si amesteca bine. Lasa la fiert cel putin 20 de minute, pana cand trece de 100 de grade. Aduna spuma formata la suprafata cu o lingura sau o paleta.
Ia oala de pe foc si lasa gemul sa se raceasca 20 de minute. Il poti consuma imediat sau il poti conserva in borcane sterilizate, isi va pastra aroma timp de 6 luni.