Gnocchi la cuptor cu bacon şi sos de roşii
Timp de preparare: 30 de minute
27 Noiembrie 2015, 06:27
Ingrediente: 1 pachet 700 gr gnocchi proaspeţi, 1 cutie roşii mărunţite, 150 gr bacon, 3 caţei usturoi, 200 gr mozzarella, oregano, busuioc, sare, piper.
1. Punem o oală cu apă şi o linguriţă de sare la fiert şi fierbem gnocchi până se ridică la suprafaţă. Între timp, într-o tigaie prăjim baconul tăiat cubuleţe până devine uşor crocant, apoi îl lăsăm la o parte.
2. În tigaia unde am prăjit baconul a rămas grăsimea scursă, avem nevoie doar de o lingură, excesul îl îndepărtăm. Apoi călim usturoiul ras în tigaie şi adăugăm roşiile din cutie şi condimentele.
3. Luăm o tavă pe care o putem da la cuptor şi punem în ea gnocchi, turnăm sosul roşu, punem mozzarella şi apoi presărăm baconul. Dăm la cuptor până se topeşte mozzarella (cam 10 minute). Când e gata se presară busuioc proaspăt şi se serveşte cald spre fierbinte!