Gogoși cu miere și banane
Gogoșile sunt o foarte bună scuză de a mânca desert la micul dejun sau, de ce nu, la orice masă din zi.
17 Septembrie 2015, 03:31
Pufoase, cu zahar pudrat deasupra, simple sau cu umplutura, gogosile sunt delicioase. Dar unele dintre aceste delicii cumparate din magazine pot avea pana la 52 de grame de zahar. Iata o reteta pe care o poti face acasa, pentru un desert preferat de toti.
Ingrediente
- 300 g de faina, doua lingurite praf de copt, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, un sfert de lingurita de nucsoara, jumatate de lingurita de sare, doua oua, 170 g de miere, o banana coapta, doua linguri de unt sau margarina (topite), jumatate de lingurita de esenta de vanilie si 100 g de smantana.
Pentru a prepara gogosile, incepe prin a amesteca toate ingredientele uscate. Apoi, bate bine cele doua oua, adaugand putin cate putin miere in compozitie. Pune si banana (facuta piure), untul, smantana si vanilia, apoi toarna in amestecul de faina.
Aluatul rezultat trebuie sa fie moale si se lasa sa dospit cel putin 2 ore, preferabil mai mult. Ruleaza aluatul si formeaza gogosile.
Prajeste-le in ulei incins pana au o crusta aurie. Scoate-le si scurge-le de grasime, apoi presara scortisoara sau zahar pudra.