Gogoși pripite (rețeta lui Radu Anton Roman)
Gogoși pripite! O rețetă din străbuni, delicioasă, adaptată de Radu Anton Roman.
18 Iulie 2017, 12:09
Duminica, ori pe la targuri si dragaice, „neamul“ era invitat neprotocolar la „gogoasa infuriata", vizita in urma careia fericitii primeau, pe vreun creitar, o minciuna gogonata si gustoasa, ca si vata de zahar (pe asta n-o putem face in casa, trebuie motor).
Destinat copiilor, dulcele umplea candva „podurile“ Bucurestiului, fiind confiscat mai ales de adulti pofticiosi si nostalgici.
Ingrediente Gogoși pripite (rețeta lui Radu Anton Roman)
Aluat, sa zicem, unu (reteta de pe la 1900):
1 litruta de lapte
1-2 linguri unt
1 praf de sare
1 sfert de chil faina
4 oua
Aluat doi (reteta moderna de la tanti Maricica):
2 cani de lapte
1 ou
drojdie, cat o jumatate de nuca
1 praf de sare
3-5 linguri zahar, dupa gust
2 plicuri zahar vanilat
faina, cata primeste coca