Ascultă Radio Antena Satelor Live

Idei de mic dejun pentru copii

Printr-un mic dejun echilibrat preparat pentru copii, nu le vei asigura doar o alimentație corespunzătoare, ci îi vei învăța să deprindă acele obiceiuri de viață sănătoase.

18 Noiembrie 2015, 05:42


Alege alimente nutritive in schimbul unor cereale pline de zaharuri si astfel ii vei ajuta pe cei mici sa se dezvolte, sa aiba energie si putere de concentrare.

Nevoile unui copil nu sunt foarte diferite de cele ale unui adult, insa le poti oferi legumele sub o alta forma, in alta prezentare, pentru a-i convinge sa le manance. Vei gasi mai jos doar cateva idei de mic dejun pentru copii.

Omleta speciala

Proteinele sustin buna functionare a organismului si sunt importante atat pentru parintii, cat si pentru copii. II poti “pacali” pe cei mici sa manance si legume, prepara o omleta sau jumari de oua (papara, scrob) si foloseste branza si carne pentru a le “ascunde” in compozitie.

In plus, micul dejun va avea si o culoare placuta. Incearca sa rumenesti cativa dovlecei, adauga bucatele de carnat si sparge deasupra cateva oua. Spre final, rade cascaval si asezoneaza. Incearca sa nu folosesti prea mult ulei, carnea folosita isi va lasa grasimea.

Mai poti folosi ardei gras pentru a decora farfuria, incearca sa faci o figurina, pentru ca micul dejun sa arate cat mai atractiv.

Gem de dovleac cu zahar brun

Daca vrei o alternativa pentru paine cu unt si gem, incearca o reteta deosebita. Poti sa intinzi gem de dovleac pe felii de toast alaturi de bucati de mere sau pe paine integrala, langa banane. Este o schimbare binevenita, cei mici vor avea ocazia de a gusta ceva diferit.

Ai nevoie de un dovleac, 175 ml suc de mere, 150 g zahar brun, doua linguri de condimente pentru placinta de dovleac (scortisoara, praf de cuisoare), un praf de sare si optional, daca vrei un gust mai dulce, doua linguri de sirop de artar.

Preincalzeste cuptorul la temperatura maxima, taie si curata dovleacul de seminte, pune bucatile pe o tava si lasa la copt timp de 40 de minute.

Dupa ce se raceste, proceseaza intr-un blender pana obtii un piure, adauga apa daca este necesar. Intr-o cratita, pune piureul de dovleac, suc de mere, zahar brun, condimentele si un varf de cutit de sare si lasa la foc mediu. Cand fierbe, da focul la minim si lasa sa fiarba mocnit, amestecand ocazional, timp de 25-30 de minute.

Cand incepe sa se ingroase si sa-si schimbe culoarea, gemul de dovleac este gata.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată