Ascultă Radio Antena Satelor Live

Idei de mic dejun pentru copii

Printr-un mic dejun echilibrat preparat pentru copii, nu le vei asigura doar o alimentație corespunzătoare, ci îi vei învăța să deprindă acele obiceiuri de viață sănătoase.

18 Noiembrie 2015, 05:42


Alege alimente nutritive in schimbul unor cereale pline de zaharuri si astfel ii vei ajuta pe cei mici sa se dezvolte, sa aiba energie si putere de concentrare.

Nevoile unui copil nu sunt foarte diferite de cele ale unui adult, insa le poti oferi legumele sub o alta forma, in alta prezentare, pentru a-i convinge sa le manance. Vei gasi mai jos doar cateva idei de mic dejun pentru copii.

Omleta speciala

Proteinele sustin buna functionare a organismului si sunt importante atat pentru parintii, cat si pentru copii. II poti “pacali” pe cei mici sa manance si legume, prepara o omleta sau jumari de oua (papara, scrob) si foloseste branza si carne pentru a le “ascunde” in compozitie.

In plus, micul dejun va avea si o culoare placuta. Incearca sa rumenesti cativa dovlecei, adauga bucatele de carnat si sparge deasupra cateva oua. Spre final, rade cascaval si asezoneaza. Incearca sa nu folosesti prea mult ulei, carnea folosita isi va lasa grasimea.

Mai poti folosi ardei gras pentru a decora farfuria, incearca sa faci o figurina, pentru ca micul dejun sa arate cat mai atractiv.

Gem de dovleac cu zahar brun

Daca vrei o alternativa pentru paine cu unt si gem, incearca o reteta deosebita. Poti sa intinzi gem de dovleac pe felii de toast alaturi de bucati de mere sau pe paine integrala, langa banane. Este o schimbare binevenita, cei mici vor avea ocazia de a gusta ceva diferit.

Ai nevoie de un dovleac, 175 ml suc de mere, 150 g zahar brun, doua linguri de condimente pentru placinta de dovleac (scortisoara, praf de cuisoare), un praf de sare si optional, daca vrei un gust mai dulce, doua linguri de sirop de artar.

Preincalzeste cuptorul la temperatura maxima, taie si curata dovleacul de seminte, pune bucatile pe o tava si lasa la copt timp de 40 de minute.

Dupa ce se raceste, proceseaza intr-un blender pana obtii un piure, adauga apa daca este necesar. Intr-o cratita, pune piureul de dovleac, suc de mere, zahar brun, condimentele si un varf de cutit de sare si lasa la foc mediu. Cand fierbe, da focul la minim si lasa sa fiarba mocnit, amestecand ocazional, timp de 25-30 de minute.

Cand incepe sa se ingroase si sa-si schimbe culoarea, gemul de dovleac este gata.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune