Ascultă Radio Antena Satelor Live

Idei de rețete cu dovlecei

Anotimpul cald este scuza perfectă pentru a-ți schimba complet alimentația și pentru a avea un stil de viață mult mai sănătos.

04 August 2015, 06:26


Ai posibilitatea de a consuma legume si fructe proaspete si de a le prepara intr-o diversitate de moduri. Poti folosi dovleceii gustosi pentru a gati mancaruri sanatoase, perfecte pentru vara. Aceasta leguma este foarte versatila si cu doar un strop de imaginatie, o poti incorpora in supe sau mancaruri pentru felul doi, poti face chiar si muraturi pentru iarna.

Trebuie doar sa alegi marimea potrivita – cu cat sunt mai mici, cu atat sunt mai savurosi. Iata cateva idei de retete cu dovlecei.

Paste cu dovlecei

Aproape nimeni nu poate rezista in fata unei farfurii cu paste. Se prepara rapid, sunt convenabile la pret si adorate de catre cei mici. Poti face un sos delicios cu dovlecei, poti sa incerci o reteta diferita, penne carbonara cu dovlecei. In plus, o idee noua este sa folosesti fasii subtiri de dovlecei ca substitut pentru pastele in sine.

Taie-i julienne, pune taieteii astfel formati intr-o tigaie cu putin usturoi, smantana, zeama de lamaie, apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serveste in schimbul unor spaghete cu un sos ragu sau cu chiftele si sos de rosii.

Supa cu dovlecei

Chiar si vara, atunci cand este mai racoare, poti gati o supa delicioasa, folosind ca ingredient principal cativa dovlecei. Pentru o masa completa, foloseste-i in supa alaturi de cartofi, daca vrei varianta usoara poti face o supa cu legume de vara si pesto de busuioc.

Muraturi cu dovlecei

Daca adori aceasta leguma, vei dori sa o consumi tot timpul anului. Poti pune dovlecei la borcan si-i poti consuma iarna ca garnitura pentru felurile principale, merg de minune cu pestele gras, cu somonul. Totodata, daca iti mai ramane ceva, ii poti folosi si vara pe un burger, ca alternativa pentru castravetii murati.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune