Ascultă Radio Antena Satelor Live

Idei de rețete cu dovlecei

Anotimpul cald este scuza perfectă pentru a-ți schimba complet alimentația și pentru a avea un stil de viață mult mai sănătos.

04 August 2015, 06:26


Ai posibilitatea de a consuma legume si fructe proaspete si de a le prepara intr-o diversitate de moduri. Poti folosi dovleceii gustosi pentru a gati mancaruri sanatoase, perfecte pentru vara. Aceasta leguma este foarte versatila si cu doar un strop de imaginatie, o poti incorpora in supe sau mancaruri pentru felul doi, poti face chiar si muraturi pentru iarna.

Trebuie doar sa alegi marimea potrivita – cu cat sunt mai mici, cu atat sunt mai savurosi. Iata cateva idei de retete cu dovlecei.

Paste cu dovlecei

Aproape nimeni nu poate rezista in fata unei farfurii cu paste. Se prepara rapid, sunt convenabile la pret si adorate de catre cei mici. Poti face un sos delicios cu dovlecei, poti sa incerci o reteta diferita, penne carbonara cu dovlecei. In plus, o idee noua este sa folosesti fasii subtiri de dovlecei ca substitut pentru pastele in sine.

Taie-i julienne, pune taieteii astfel formati intr-o tigaie cu putin usturoi, smantana, zeama de lamaie, apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serveste in schimbul unor spaghete cu un sos ragu sau cu chiftele si sos de rosii.

Supa cu dovlecei

Chiar si vara, atunci cand este mai racoare, poti gati o supa delicioasa, folosind ca ingredient principal cativa dovlecei. Pentru o masa completa, foloseste-i in supa alaturi de cartofi, daca vrei varianta usoara poti face o supa cu legume de vara si pesto de busuioc.

Muraturi cu dovlecei

Daca adori aceasta leguma, vei dori sa o consumi tot timpul anului. Poti pune dovlecei la borcan si-i poti consuma iarna ca garnitura pentru felurile principale, merg de minune cu pestele gras, cu somonul. Totodata, daca iti mai ramane ceva, ii poti folosi si vara pe un burger, ca alternativa pentru castravetii murati.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată