Înghețată de nuci caramelizate
Putem prepara și acasă înghețată foarte bună, nu ne ia mai mult de un sfert de oră (plus așteptatul…. cât stă în congelator) și nici nu avem nevoie de prea multe ingrediente.
01 Septembrie 2015, 08:31
Doar:
- 2 ouă
- 150 ml lapte
- un pachet de frișcă
- 150 grame nuci
- 100 grame zahăr pentru praline și încă 2 linguri de zahăr de amestecat cu gălbenușurile
- 1 linguriță de sare
Frișca se prepară cu 150 ml de lapte, conform instrucțiunilor de pe pachet – adică se amestecă praful de frișcă cu laptele și se bate cu mixerul până se întărește.
Ouăle se separă – gălbenușurile se amestecă cu cele 2 linguri de zahăr, iar albușurile se bat separat spumă tare
Nucile se macină – dar nu foarte fin – și se amestecă pe foc cu cele 100 grame de zahăr până se caramelizează.
Frișca, gălbenușurile cu zahărul, albușurile și nucile caramelizate se amestecă bine, se adaugă la sfârșit o linguriță de sare (îi dă un gust foarte bun). Compoziția se toarnă în boluri și se dă la congelator până îngheață.