Mămăligă pe pături (Rețeta lui Radu Anton Roman)
În Maramureș, „Mamaliga pe paturi“ este una din bucatele de sărbătoare cele mai răspândite și mai înghițite de urmașii dacilor liberi (decebalo-traianii înmulțindu-se, zice-se, mai în sud). E ușor de făcut, gustoasă și spectaculoasă.
29 Decembrie 2016, 12:17
Are numeroase variante, fiecare sat si chiar fiecare stana avand reteta proprie de „foi“ de mamaliga si umpluturi ba, cateodata, chiar si alt nume, tocana de mamaliga ori mamaliga umpluta.
O sa va prezint deci pe rand si pe ici pe colo, cateva posibilitati de baza, una mai atragatoare ca alta, de la care s-o luati razna prin gastronomie (ce ziceti de ideea de gastromanie ? dar de aceea, ireverentioasa de-a dreptul, de... gast-Romanie?) cum va taie capul si va imburda creativitatea.
Ciobanii braneni, cand fac minunea asta, ii intind (un strat jos si unul la suprafata) si niste cas sau cascaval, afumate, sa se bucure tare si narile, nu numai ochii si gura.
Afla care sunt ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu