Mâncare de crumpi cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Îndesată mâncare! Să nu vrei, să te întorci cu spatele, să-ți pui un sac și o casă-n cap și tot recunoști culorile îngroșate, mirosurile teribil de terestre (ba chiar subterestre, că vin din pivniță), îmbulzeala otovă de aldine ale bucătăriei, adunătura de coloane de rezistență, de talpa țării și de temelii ale cămării, proprie bănățenilor și ardelenilor!
19 Septembrie 2016, 07:12
N-am prea vorbit, si-mi pare rau, de un vin de-acum curent pe dealurile dintre Zarand si Dunare, Sangiovese. E un vin de un rosu mai inchis si mai intens decat cel obisnuit, bine inchegat, cu oase tari, dar cu tinerete in el. Da caldura, da incredere trupesa, da putere, are miez mult si des (ca si mancarea de „crumpi“), ce-i mai trebuie?!
Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 1 pahar de untura
- 2-3 linguri de faina
- 1 ceapa
- 250 g slanina
- boia, piper, sare
- 1 pahar de smantana
- patrunjel verde
- 2 kg de cartofi
MOD PREPARARE