Mâncare picantă de vită cu orez
Timp de preparare: 35 de minute
23 Iulie 2015, 04:49
Ingrediente: 500 g carne de vită, 200 g orez, 5 cartofi, 1 cutie mazăre, 2 morcovi, 2 cepe, 1 linguriţă curry, 1 vârf de linguriţă şofran, 2 linguri bullion, 1 cub condiment cu gust de pui, 2 linguriţe ierburi aromatice, sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
1. Se curăţă o ceapă, se taie mărunt, se dau morcovii curăţaţi pe răzătoare şi se călesc în ulei încins.
2. Se adaugă carnea de vită tăiată cuburi, se adaugă apă fierbinte cât să o acopere şi se fierbe înăbuşit.
3. Când e aproape gata, se pun curry, bulionul dizolvat în 50 ml de apă, sare şi piper după gust.
4. Se taie mărunt a doua ceapă, se adaugă patru căni de supă preparată cu condimentul de pui şi când dă în clocot se pune orezul şi se fierbe pe foc mic. Când este gata, se pune şofranul şi se sărează după gust.
5. Separat se fierb cartofii şi se amestecă cu ierburi aromatice şi cu mazărea din conservă. Se servesc cuburile de vită cu orez şi cu cartofii aromaţi, totul într-o farfurie cu mâncare picantă de vită cu orez.