Mâncărică țărănească (rețeta lui Radu Anton Roman)
O tocană bună cum nu se poate, care se ascunde sub un nume de slugă (ce-i aia „mâncărică țărănească“? Ia să-i fi spus „tocăniță voievodală“ sau, mai bine, „ii place domnului cutare“-urmează Alecu Paleologu, Andrei Pleșu, Horia Bernea, Mihai Oroveanu, alegeți dumneavoastră-tot așa, singurică, aruncată la pagina trei sute și nu știu cât a listei de bucate, ar fi fost „mâncărică“?). Nemeritat anonimat.
16 August 2017, 12:47
Nu stiu daca doamna Nelly Fantana a inventat ea insasi mancarica de ardei sau a gasit-o pe undeva. Eu am incercat-o la Plesoi - Slatina - avea si un ardei iute tocat in sos - cu azima proaspata, putin hrean si o cana spumeganda de Sauvignon tanar de Almaj si mi s-a parut Oltenia de zece ori mai frumoasa!
Ingrediente Mâncărică țărănească (rețeta lui Radu Anton Roman)
600 g carne de vitel
400 g carne de purcel
10 cepe
15 ardei grasi rosii
500 g patlagele rosii
200 g unt
putin piper, sare
1 legatura verdeata