Merdenele (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Merdenelele cu branza sunt preferatele romanilor in ceea ce priveste patiseria traditionala.
25 Aprilie 2017, 07:29
Placintica modesta, mirosind a salvari peticiti, merdeneaua s-a tarat, ambitioasa si fara scrupule, pana la poalele Feleacului (ori si mai departe, dar nu stiu eu), unde a lesinat de bucurie vazandu-si numele prafuit de ipingeii geamparalelor tiparit alaturi de ober-langosii aroganti ai apusalitatii (nu radeti, ca nici occidentalitate nu-i mai putin barbar).
De, misterele marilor migratii contra naturii, decise de retetarurile stas-urilor centralizate (voi, copii, cei care n-ati cunoscut secretele mari ale lumii multilateral dezvoltate de pe vremea magistralelor cuvantari si magistralelor albastre, n-aveti de unde stii ca la „cece“ se hotara totul, pana si cata sare se pune in ciorba si ce nume sa poarte mosocoarnele)!
Numai calde sunt bune, cu braga rece, si luati asta de parca hogea insusi v-ar fi spus-o.
Ingrediente Merdenele
Umplutura 1:
Branza:
500 g telemea de oi
3-4 linguri unt
2 oua
chimen (eventual o cana de gris fiert, ca sa fie mai putin sarata si mai spornica)
-----
Umplutura 2:
Carne:
250 g carne oaie (doar suntem langa auluri)
250 g carne vita
1 ceapa mare
toate tocate, inabusite in unt si frecate cu 2 oua, sare piper, ienibahar