Ascultă Radio Antena Satelor Live

Miel cu cartofi la cuptor (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Reteta de miel cu cartofi la cuptor, dupa Radu Anton Roman, este un deliciu culinar care promite sa impresioneze pe oricine il va gusta.

10 Mai 2017, 11:36


Sub numele asta de cantina - sarbatorind neutru „Unu mai e sarbatoare pentru clasa muncitoare“, ziua lui nea Costica de la garaj, dar si Pastile cadrelor TESA - administrativ - se ascunde un fel de ciulama mai subtire plus o nimica toata, cativa cartofi, ceva miel, o farama de cascaval, pesmet, zahar, rosii, menta si restul universului (culinar!).

De la Constanta la Dunare, de-a dreapta si de-a stanga soselei sau invers - e regatul Murfatlar-Medgidia-Cernavoda, denumit si Cabernet Sauvignon. Vin absolut, Cabernet Sauvignon-ul domina generos si autoritar intreaga gama de „rosii“ a Dobrogei, aliind eleganta si puterea. Profesorul Cotea il califica (in finala mare!): „vinul care intregeste si imbogateste Murfatlarul, ca nicaieri in alta podgorie din tara sau chiar din lume“.

Buchetul sau de old-boy (e pacat sa-l scoateti in lume crud, e inutil sa incercati sa-l iubiti de tanar: va fi stangaci, n-o sa va poata raspunde cum se cuvine nici unei mangaieri, nici unui avans) e complex si penetrant, amestecand un savuros parfum de strugure copt cu finetea experimentata a fructelor uscate, a violetelor ofilite, si chiar a lemnului ars.

Raze facute parca din caramida se desprind din rosul sau dens, aproape albastrui. Dar ceea ce-l distinge si-l face suveran e catifelarea voluptuoasa, neverosimila, unica, delicatetea sanatoasa si profunda.

Nu faceti greseala sa nu aduceti langa mielul dobrogean acest vin (veti realiza dimensiunile pierderii de abia atunci cand ii veti fi descoperit maretia si valoarea).

Miel cu cartofi la cuptor (Reteta lui Radu Anton Roman) Ingrediente

1 kg carne de miel
1 pahar faina
3 linguri unt
1 ceasca lapte
1 felioara de cascaval
100 g pasta de rosii
1 lingura pesmet
1 kg cartofi
1 pahar ulei
1 lingură zahăr
2 ouă
100 g supă de oase
piper, sare, menta

Afla modul de preparere Miel cu cartofi la cuptor (Reteta lui Radu Anton Roman)

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată