Ascultă Radio Antena Satelor Live

Moduri inedite de preparare a cafelei

Există numeroase moduri în care cafeaua este făcută în întreaga lume. Espresso, presa franceză, picurare lentă, frappe, moccacino.

09 Iunie 2017, 08:42


Există câteva moduri destul de high-tech de a prepara cafea în zilele noastre. Dar cafeaua a fost savurată de mii de ani acum, și de-a lungul timpului oamenii au dezvoltat câteva modalități foarte interesante de a o prepara.

Un bob de cafea în sine este un lucru minunat, mai ales odată prăjit. Și există multe moduri de a vă bucura de experiența tactilă de a face cafea.

Automatizarea fabricării cafelei, de dragul comodității, ne privează de simpla plăcere de a face cafeaua proprie, începând cu boabele.

Cu alte cuvinte, atunci când nu vă grăbiți și mai ales când ați cumpărat niște boabe de cafea cu adevărat bune, puteți găsi satisfacție să vă apropiați mai mult de măcinarea și prepararea cafelei.

Când doriți să faceți o cafea, începeți cu o mașină de măcinat cu cafea manuală. În felul acesta puteți simți, de fapt, că boabele sunt solide. Apoi utilizați o mașină de cafea care vă permite să participați manual și vizual la procesul de preparare a cafelei. (PM)

Imaginați-vă aroma unică de cafea proaspăt preparată – cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie această băutură minunată. În fiecare dimineață, milioane de oameni din întreaga lume îsi încep activitatea cu o ceașcă de cafea revigorantă. Dar fiecare țară are propriile sale secrete de preparare a acesteia.

Pentru noi, unele dintre ele au constituit o adevărată descoperire.

1. Cafeaua vietnameză

La baza acestei cafele se află gălbenușul de ou, laptele condensat, zahărul și, bineînțeles, cafeaua fierbinte. Se amestecă gălbenușul, laptele condensat și zahărul până se obține o cremă densă. Se toarnă cafeaua fierbinte peste aceasta si cafeaua vietnameză e gata.

Obiceiul vietnamez de a bea cafea amestecată cu ou a strâns tot mai mulți adepți în întreaga lume și, deși pare ciudat, gustul acestei cafele este dincolo de așteptări.

2. Cafeaua finlandeză

În Finlanda, în ceașca de cafea se pun cubulețe de leipäjuusto (un sortiment de branza proaspată care se prepară din lapte de vacă), iar peste ele se toarnă cafea fierbinte. Chiar dacă nouă nu ni se pare prea atrăgătoare, finlandezii adoră această combinație ciudată.

3. Cafeaua italiană sau espresso-ul roman

Cafeaua în Italia este o treabă foarte serioasă, în special la Roma, unde espresso este liderul. Espresso-ul roman se servește cu o felie de lămâie sau cu puțin suc de lămâie. Poate combinația nu ni se pare potrivită, însă cu siguranță această cafea este una revigorantă.

Citeste continuarea pe RADOR.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată