Moduri inedite de preparare a cafelei
Există numeroase moduri în care cafeaua este făcută în întreaga lume. Espresso, presa franceză, picurare lentă, frappe, moccacino.
09 Iunie 2017, 08:42
Există câteva moduri destul de high-tech de a prepara cafea în zilele noastre. Dar cafeaua a fost savurată de mii de ani acum, și de-a lungul timpului oamenii au dezvoltat câteva modalități foarte interesante de a o prepara.
Un bob de cafea în sine este un lucru minunat, mai ales odată prăjit. Și există multe moduri de a vă bucura de experiența tactilă de a face cafea.
Automatizarea fabricării cafelei, de dragul comodității, ne privează de simpla plăcere de a face cafeaua proprie, începând cu boabele.
Cu alte cuvinte, atunci când nu vă grăbiți și mai ales când ați cumpărat niște boabe de cafea cu adevărat bune, puteți găsi satisfacție să vă apropiați mai mult de măcinarea și prepararea cafelei.
Când doriți să faceți o cafea, începeți cu o mașină de măcinat cu cafea manuală. În felul acesta puteți simți, de fapt, că boabele sunt solide. Apoi utilizați o mașină de cafea care vă permite să participați manual și vizual la procesul de preparare a cafelei. (PM)
Imaginați-vă aroma unică de cafea proaspăt preparată – cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie această băutură minunată. În fiecare dimineață, milioane de oameni din întreaga lume îsi încep activitatea cu o ceașcă de cafea revigorantă. Dar fiecare țară are propriile sale secrete de preparare a acesteia.
Pentru noi, unele dintre ele au constituit o adevărată descoperire.
1. Cafeaua vietnameză
La baza acestei cafele se află gălbenușul de ou, laptele condensat, zahărul și, bineînțeles, cafeaua fierbinte. Se amestecă gălbenușul, laptele condensat și zahărul până se obține o cremă densă. Se toarnă cafeaua fierbinte peste aceasta si cafeaua vietnameză e gata.
Obiceiul vietnamez de a bea cafea amestecată cu ou a strâns tot mai mulți adepți în întreaga lume și, deși pare ciudat, gustul acestei cafele este dincolo de așteptări.
2. Cafeaua finlandeză
În Finlanda, în ceașca de cafea se pun cubulețe de leipäjuusto (un sortiment de branza proaspată care se prepară din lapte de vacă), iar peste ele se toarnă cafea fierbinte. Chiar dacă nouă nu ni se pare prea atrăgătoare, finlandezii adoră această combinație ciudată.
3. Cafeaua italiană sau espresso-ul roman
Cafeaua în Italia este o treabă foarte serioasă, în special la Roma, unde espresso este liderul. Espresso-ul roman se servește cu o felie de lămâie sau cu puțin suc de lămâie. Poate combinația nu ni se pare potrivită, însă cu siguranță această cafea este una revigorantă.