Ascultă Radio Antena Satelor Live

Murături rapide – sfeclă roșie în oțet, gata în 4 ore

Dacă nu ai timp (și răbdare) să pui murături pentru iarnă, dar ai poftă totuși să guști imediat ceva delicios, încearcă să prepari sfeclă murată.

28 Octombrie 2015, 05:06


Este foarte buna in salate, ca garnitura sau ca o gustare sanatoasa intre mese. In plus, reteta se prepara rapid in 30 de minute, iar peste doar 4 ore te poti bucura de o portie de muraturi.

Ingrediente

- un kg de sfecla rosie (aprox. 5 bucati), 250 ml otet din cidru de mere, 250 ml apa, 100 g zahar, o ceapa rosie, 4 catei de usturoi, o lingurita de boabe de mustar, doua frunze de dafin, doua cuisoare, doua lingurite de cimbru, o lingurita de oregano, o lingurita si jumatate de boabe de piper negru

Spala si curata sfecla rosie, pune intr-o oala mare cu apa si putina sare. Lasa pe foc 10 minute, sfecla trebuie sa fie usor tare cand introduci furculita. Scoate si scurge bine, apoi taie in fasii de maxim 5 cm.

Intre timp, intr-o alta cratita, pune otetul amestecat cu apa, zaharul, ceapa tocata, usturoiul maruntit si toate condimentele – frunze de dafin, cuisoare, cimbru, oregano si boabele de mustar si de piper negru. Cand amestecul incepe sa fiarba, opreste focul si toarna lichidul fierbinte rezultat peste bucatile de sfecla.

Asigura-te ca le pui intr-un vas termorezistent, lasa la temperatura camerei 4 ore sau asteapta sa se raceasca si pune la frigider peste noapte.

Dupa acest timp, vei avea 8 portii bune de sfecla murata, iar daca iti place, poti oricand sa dublezi cantitatile.

Sursa: curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune