Murături rapide – sfeclă roșie în oțet, gata în 4 ore
Dacă nu ai timp (și răbdare) să pui murături pentru iarnă, dar ai poftă totuși să guști imediat ceva delicios, încearcă să prepari sfeclă murată.
28 Octombrie 2015, 05:06
Este foarte buna in salate, ca garnitura sau ca o gustare sanatoasa intre mese. In plus, reteta se prepara rapid in 30 de minute, iar peste doar 4 ore te poti bucura de o portie de muraturi.
Ingrediente
- un kg de sfecla rosie (aprox. 5 bucati), 250 ml otet din cidru de mere, 250 ml apa, 100 g zahar, o ceapa rosie, 4 catei de usturoi, o lingurita de boabe de mustar, doua frunze de dafin, doua cuisoare, doua lingurite de cimbru, o lingurita de oregano, o lingurita si jumatate de boabe de piper negru
Spala si curata sfecla rosie, pune intr-o oala mare cu apa si putina sare. Lasa pe foc 10 minute, sfecla trebuie sa fie usor tare cand introduci furculita. Scoate si scurge bine, apoi taie in fasii de maxim 5 cm.
Intre timp, intr-o alta cratita, pune otetul amestecat cu apa, zaharul, ceapa tocata, usturoiul maruntit si toate condimentele – frunze de dafin, cuisoare, cimbru, oregano si boabele de mustar si de piper negru. Cand amestecul incepe sa fiarba, opreste focul si toarna lichidul fierbinte rezultat peste bucatile de sfecla.
Asigura-te ca le pui intr-un vas termorezistent, lasa la temperatura camerei 4 ore sau asteapta sa se raceasca si pune la frigider peste noapte.
Dupa acest timp, vei avea 8 portii bune de sfecla murata, iar daca iti place, poti oricand sa dublezi cantitatile.