Musaca de varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Musacaua de varză, după rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat savuros, care conține puține calorii, potrivit pentru orice anotimp din an.
29 Mai 2017, 08:43
In Teleorman, chiar la Alexandria, se face o musaca care seamana mai degraba cu o coptura ardeleneasca, cu varza de Cluj.
Toamna, cand se pune varza in putini, pentru iarna, sa nu se puna duminica, caci se cloceste. (Gorovei)
Pe dealurile dintre Zimnicea si Caracal e vie destula, si nobila si taraneasca.
Am baut in cateva randuri un vin de buturuga sec, colorat usor de pe langa Turnu-Magurele, probabil un Berbecel sau o Rosioara.
M-a surprins, dincolo de onestitatea traditionala si voiosia tinereasca, un relief impetuos, rar la asemenea vinuturi mici.
Ingrediente Musaca de varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
1 pahar de orez
1 varza
2 cepe
1 pahar de untdelemn
6 ardei grasi
1 kg rosii
1 pahar de smantana
500 g carne slaba de porc
1 cana de supa de carne
1 lingura de pasta de rosii
1 lingurita de pasta de ardei
piper, sare, cimbru
MOD PREPARARE Musaca de varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Cepele si carnea se toaca, apoi se pun in 2-3 linguri untdelemn, la calit (se mai adauga apa, sa se-nabuse)
Orezul se spala si se pune la fiert
Varza se toaca marunt (daca e acra se spala bine in 2-3 ape, sa se desareze)
Cand a fiert orezul, se clateste si, scurs bine, se pune peste carnea tocata
Se amesteca cu pasta de rosii si ardei, se pipereaza din belsug, se potriveste de sare (gustati varza mai intai)
Se taie rosiile si ardeii felii
Pe fundul cratitei se pune restul de untdelemn, o parte din rosii si ardei si un strat de varza
Urmeaza un strat de carne cu orez, rosii, ardei, un praf de cimbru, iar varza, carne si tot asa pana se termina; capaceala e de varza, ardei si rosii
Se toarna supa, smantana, se da la cuptor, acoperit, sa se coaca si sa se caleasca varza - cam 1 ora