Mușchi umplut de Cluj (rețeta lui Radu Anton Roman)
La vremea junetii studioase, invitat de familii bune, cu argintarie, case si fete de maritat in Dej si la Gherla, am gustat mandria si proba de ospitalitate a locului, „muschiul de Cluj“.
28 Iunie 2017, 12:36
Era iarna, langa Craciun, erau inca de toate, din ale ramatorului, mancarea era fabuloasa, dar nu destul ca sa ma faca sa-mi iau (in serios) cele trei restante (constitutionalul, dreptul roman - cu Tomulescu! - si Nidia, fata rectorului) si sa nu ma insor din dragoste, cum fac de obicei.
Termeni ca strugure, butuc, curpen sunt de origine daca, in timp ce vie, viia, must, vin, cep sunt de origine latina. (Cotea)
Prietenul Dorel Visan, cand pune magia asta umpluta pe masa, nu uita sa aseze alaturi si o varza calita, cu vreo doi ardeiasi iuti, parfumati in otet, ca sa nu uitam ca-i sarbatoare la romani.
Ingrediente Mușchi umplut de Cluj (rețeta lui Radu Anton Roman)
1 kg muschi (de fapt, taranii de pe Sacalaia „implu“
nu muschi, ci „iepurele“, care e carnea grasa
de pe burta porcului)
untura pentru uns tava
cativa catei de usturoi
sare, piper, paprica
5 carnati afumati, lungi de-o palma