Muşchiuleţ de porc cu sos de legume
Timp de preparare: 40 de minute
04 Septembrie 2015, 04:38
Ingrediente: 500 grame muşchiuleţ de porc, 50 grame ulei de măsline, sare, piper, 100 grame morcov, tocat în cubuleţe mici, 100 grame ţelină, tocată în cubuleţe mici, 100 grame sos de roşii, ierburi aromate: oregano, busuioc, rozmarin, cimbru,
ghimbir şi usturoi.
Mod de preparare:
1. Muşchiuleţul se crestează cu un cuţit ascuţit şi se împănează cu feliuţe de usturoi şi ghimbir. Se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper şi amestecul de ierburi aromate şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
2. Se scoate de la cuptor şi se lasă deoparte timp de 5 minute. În uleiul rămas se pun la călit cubuleţele de morcov şi ţelină. După 5 minute se adaugă sosul de roşii şi se mai lasă 5 minute pe foc.
3. Se feliază muschiuleţul în felii de 1 cm grosime, se pune din nou la tavă cu sosul de legume deasupra şi se introduce la cuptor pentru aproximativ cinci minute.