Mușchiuleți umpluți de Lipova (Rețeta lui Radu Anton Roman)
După ce taie porcul, meșterii cârnățari de prin Lugoj și Lipova (când povestește de ținutul romsvab al bunica-sii, Traianul Stanescului plânge, adunând pe obraji toate licorile scornite și secretate din vechi pofte copilărești) se alintă între un borândău gros ca smoală iadului și doi mușchiuleți umpluți (se fac întotdeauna pereche) ce seamănă mai mult a drob, dar răsar de Crăciun.
27 Ianuarie 2017, 12:13
Se dau la masa reci - daca-s calzi se sfarma la taiat - cu hrean dres cu smantana, otet si miere, si cu tuica slaba, tot de Lipova, sa nu-ti ia taria mintile taman in noaptea sarbatorii, sa ramai pana dimineata pe picioarele tale de bautor ghiftuit si petrecaret, iar nu sub masa, ca un nenorocit de betiv mahmur.
Ingrediente
muschiulet porc
prapur mare porc
carnati
untura de porc