Orez sârbesc. O rețetă din Balcani
Iată o delicioasă rețetă de post, specifică mai tuturor popoarelor din Balcani, care au împrumutat-o de la otomani. Nu e însă pilaful cu care suntem obișnuiți de mici, ci: Orez sârbesc!
26 Ianuarie 2023, 12:37
Se toaca mare ceapa si ardeii capia (pe acestia din urma eu i-am avut la congelator asa ca pur si simplu am scos punga si am rasturnat-o in cratita). Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesc ardeii si ceapa pana se inmoaie, se adauga orezul, si se mai tine pe foc 3-4 minute mestecand continuu ca sa nu se lipeasca orezul. Se rastoarna totul intr-o cratita, se acopera cu apa si se da la cuptor la temperatura medie. Se lasa pana se umfla orezul si scade toata apa. Cand e gata se scoate din cuptor si se adauga patrunjel verde tocat marunt. E delicios si hranitor.
Pofta buna!
Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:
https://sfatulparintilor.ro/reteteletale/feluri-cu-carne/orez-sarbesc/