Papanași moldovenești (rețeta lui Radu Anton Roman)
Papanasii moldovenești sunt un desert diferit de rețeta clasică, cu dulceață și smântână.
16 Iunie 2017, 10:00
Numai diminutive in bucatarioara romanasilor (dar si in invocatiile religioase, ca numai prin alint si grai dulce se-nduplecau marile puteri): tocanita, furculita, turtite, papanasi, saratele, sarmalute, slaninuta, untisor, chiftelute, placintele, mititei, carnaciori, friganele, castraveciori etc.
Ai zice ca sunt duiosi carpatinutii, ca-si alinta bucaticile, ca la miaza- nopticica de Dunarica legendara mancarica e dezmierdata ca un copilas foarte dragutel!
Ori poate, freudisorel, romanuletii vor sa ascunda sub dragalasenii diminutivale cat mananca de fapt, adica ca Haplea si ca lupii?! Ca numai in Romania am auzit, mai ales, ca o obsesie, reteta unica a sensului vietii: „Ba, cu asta ramai, cu ce bagi in gura si ce tragi pe...“
Ingrediente Papanași moldovenești (rețeta lui Radu Anton Roman)
2 linguri de gris
2 linguri de faina
sare
untura pentru prajit
400 g branza de vaci (scursa bine de zer)
2 oua
Afla modul de preparare al acestei savuroase retete pe Bucataria lui Radu