Papanași moldovenești (Sai că-l înghit) - Rețeta lui Radu Anton Roman
Numai diminutive în bucătărioară românașilor (dar și în invocațiile religioase, că numai prin alint și grai dulce se-nduplecau marile puteri): tocăniță, furculiță, turtițe, papanași, sărăițele, sărmăluțe, slăninuță, untișor, chifteluțe, plăcințele, mititei, cârnăciori, frigănele, castraveciori etc. Ai zice ca sunt duiosi carpatinutii, ca-si alinta bucaticile, ca la miaza- nopticica de Dunarica legendara mancarica e dezmierdata ca un copilas foarte dragutel!
25 August 2017, 13:42
Ori poate, freudisorel, romanuletii vor sa ascunda sub dragalasenii diminutivale cat mananca de fapt, adica ca Haplea si ca lupii?! Ca numai in Romania am auzit, mai ales, ca o obsesie, reteta unica a sensului vietii: „Ba, cu asta ramai, cu ce bagi in gura si ce tragi pe...“
Ingrediente
2 linguri de gris
2 linguri de faina
sare
untura pentru prajit
400 g branza de vaci (scursa bine de zer)
2 oua
Afla modul de preparare al acestei savuroase retete pe Bucataria lui Radu.