PATURI CU BRÂNZĂ – mâncarea de lucru a ardeleanului. O rețetă care îți lasă gură apă!
Se face o mămăligă la ceaun, musai să fie din făină de mălai de casă și nu din comerț. Mămăliga trebuie să fie cât de cât consistentă, astfel încât atunci când se răstoarnă să ia forma ceaunului.
12 August 2016, 11:25
După ce mămăliga este gata, într-un alt vas se topesc bucățelele de slănină tăiate de mărimea unui jumătăți de deget. După ce s-au topit, se eliberează vasul acela în care pe un mic strat de grăsime rămas se așează primul strat de mămăligă fierbinte.
Peste primul strat se pune o mână bună de brânză de burduf de oaie și cateve linguri de grăsime cu jumări. Apoi, urmează un alt strat de mămăligă și din nou brânză, grăsime și jumări.
Într-un final, ajungem la 3-4 straturi.
Decorul de final e la fel, brânză și jumări. Se lasă câteva minute să se topească brânză și .... uau ... e cea mai tradițională și gustoasă mâncare a ardeleanului.
Dacă mai punem la socoteală și câte un păhărel de palincuță, atunci adă câteva hectare cu iarbă că le coșim mintenaș!
SURSĂ : Viorel Grosu, corespondent Radio România în jud. Bistrița-Năsăud
Alte rețete recomandate:
{module 740}