Ascultă Radio Antena Satelor Live

Penne gratinate cu andive

Dacă nu mai aveți idei cu privire la întocmirea unui meniu gustos pe bază de retete romanesti, noi vă prezentăm astăzi o rețetă din bucătăria internațională, care se prepară rapid şi va încânta papilele gustative.

08 Decembrie 2015, 04:23


În ziua de azi i se spune „comfort food”. Eu i-aş spune mâncare care cam îngraşă… dar nu foarte tare şi oricum, merită! În acest scop am combinat:

250 grame penne integrale
2 andive
1 lămâie
50 grame şunculiţă sărată


3 linguri de pesmet
100 grame parmezan
100 grame alune sau arahide
1 linguriţă zahăr brun

Pennele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet:) – în jur de 5 minute, dacă ne plac mai al dente, 8-10 minute, dacă ne plac mai moi.

Cât timp se lasă pastele la scurs, se taie andivele în lungime şi apoi încă o dată pe jumătate şi se călesc puţin într-o tigaie cu ulei de măsline, coaja rasă şi zeama de lămâie şi linguriţa de zahăr brun, pentru a scăpa de amăreală.

Pe ultima sută de metri, alături de andive vor ateriza şi bucăţelele de şunculiţă sărată şi uscată (prosciutto sau muşchi file afumat sau muşchi ţărănesc afumat sau ceva similar).

Într-un vas mare termorezistent şi bine uns se „aruncă” amestecul de mai sus combinat cu pastele şi cu 50 de grame de parmezan, iar deasupra se presară 50 de grame parmezan plus cele trei linguri de pesmet plus cele 100 de grame de alune măcinate în râşniţa de cafea.

Se da totul la cuptor până când toppingul, adică maglavaisul de deasupra se rumeneşte, iar parmezanul începe să se topească-deci nu mai mult de 5-10 minute, poate chiar mai puţin, depinde de puterea cuptorului.

Sursa: rador.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată