Piept de pui cu sos de lămâie și cușcuș cu dovlecei
Rețeta de piept de pui cu sos de lămâie și cușcuș cu dovlecei se prepară foarte repede și are un conținut scăzut de grăsimi.
18 Septembrie 2015, 04:48
Ingrediente pentru piept de pui cu sos de lamaie si cuscus cu dovlecei:
200 g de cuscus
2 linguri ulei de masline
400 ml supa de pui
2 bucati de piept de pui, fără piele şi oase
4 dovlecei dati prin razatoare
2 lamai
Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de lamaie si cuscus cu dovlecei:
Se va rasturna cuscusul intr-un bol mai mare şi se adauga supa de pui. Se va acoperi bolul şi se lasa timp de 10 minute, pana se absoarbe toata supa.
Apoi, se va pune la incins o lingură de ulei intr-o tigaie pentru a praji dovleceii, care trebuie sa fie moi si crocanti pe margini.
Se vor rasturna peste cuscus, se condimenteaza cu sare şi piper si se asezoneaza cu sucul de la o jumatate de lamaie, dupa care se amesteca.
Se vor taia bucatile de piept de pui în jumătati orizontale si se asează pe o folie alimentara. Se va acoperi cu alta folie si se preseaza cu un placintor, pentru a subtia preparatul.
Se condimenteaza cu sare si piper. Pieptul de pui se prajeste cate doua minute pe ficare parte.
Se adauga suc de lamaie.
Preparatul de piept de pui cu sos de lamaie se serveste cu cuscus si dovlecei.