Ascultă Radio Antena Satelor Live

Piept de pui cu sos de lămâie și cușcuș cu dovlecei

Rețeta de piept de pui cu sos de lămâie și cușcuș cu dovlecei se prepară foarte repede și are un conținut scăzut de grăsimi.

18 Septembrie 2015, 04:48


Ingrediente pentru piept de pui cu sos de lamaie si cuscus cu dovlecei:

200 g de cuscus
2 linguri ulei de masline


400 ml supa de pui
2 bucati de piept de pui, fără piele şi oase
4 dovlecei dati prin razatoare
2 lamai

Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de lamaie si cuscus cu dovlecei:

Se va rasturna cuscusul intr-un bol mai mare şi se adauga supa de pui. Se va acoperi bolul şi se lasa timp de 10 minute, pana se absoarbe toata supa.

Apoi, se va pune la incins o lingură de ulei intr-o tigaie pentru a praji dovleceii, care trebuie sa fie moi si crocanti pe margini.

Se vor rasturna peste cuscus, se condimenteaza cu sare şi piper si se asezoneaza cu sucul de la o jumatate de lamaie, dupa care se amesteca.

Se vor taia bucatile de piept de pui în jumătati orizontale si se asează pe o folie alimentara. Se va acoperi cu alta folie si se preseaza cu un placintor, pentru a subtia preparatul.

Se condimenteaza cu sare si piper. Pieptul de pui se prajeste cate doua minute pe ficare parte.

Se adauga suc de lamaie.

Preparatul de piept de pui cu sos de lamaie se serveste cu cuscus si dovlecei.

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune