Piept de pui umplut cu jambon şi caşcaval
Timp de preparare: 30 de minute
10 Septembrie 2015, 06:26
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, fără piele, caşcaval 250 g, 4 felii jambon afumat, 4 frunze ceapă verde, piper măcinat, chilli cu sare de mare, verdeţuri italiene, 1-2 cenguţe de cimbrişor, 1-2 crenguţe de rozmarin
1. Desfacem pieptul de pui în două şi batem fiecare parte pentru a o întinde, apoi condimentăm cu piper, chilli şi verdeţuri italiene. Presărăm pe toată suprafaţa ceapă tocată mărunt.
2. Aşezăm pe fiecare felie de piept câte o felie de caşcaval, apoi aşezăm deasupra feliiile de jambon.
3. Rulăm strâns pieptul de pui şi îl prindem cu scobitori cât mai bine ca să nu iasă caşcavalul. Condimentăm din nou.
4. Încingem într-o tigaie două linguri de ulei şi punem rulourile de pui. Adăugăm în tigaie şi cimbrişorul şi rozmarinul. Tragem pieptul la tigaie la foc mediu, pe toate părţile, până se rumeneşte uşor, aproximativ 15-20 min. Trebuie să fie uşor crocant la exterior şi moale şi suculent în interior. Dacă îl lăsaţi prea mult va deveni fad.
5. Scoatem pieptul din tigaie şi îl lăsăm câteva minute să îşi lase sucul şi să se întrepătrundă aromele. Tăiem felii cu un cuţit bine ascuţit.