Ascultă Radio Antena Satelor Live

Piept de pui umplut cu jambon şi caşcaval

Timp de preparare: 30 de minute

10 Septembrie 2015, 06:26

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, fără piele, caşcaval 250 g, 4 felii jambon afumat, 4 frunze ceapă verde, piper măcinat, chilli cu sare de mare, verdeţuri italiene, 1-2 cenguţe de cimbrişor, 1-2 crenguţe de rozmarin

1. Desfacem pieptul de pui în două şi batem fiecare parte pentru a o întinde, apoi condimentăm cu piper, chilli şi verdeţuri italiene. Presărăm pe toată suprafaţa ceapă tocată mărunt.

2. Aşezăm pe fiecare felie de piept câte o felie de caşcaval, apoi aşezăm deasupra feliiile de jambon.

3. Rulăm strâns pieptul de pui şi îl prindem cu scobitori cât mai bine ca să nu iasă caşcavalul. Condimentăm din nou.

4. Încingem într-o tigaie două linguri de ulei şi punem rulourile de pui. Adăugăm în tigaie şi cimbrişorul şi rozmarinul. Tragem pieptul la tigaie la foc mediu, pe toate părţile, până se rumeneşte uşor, aproximativ 15-20 min. Trebuie să fie uşor crocant la exterior şi moale şi suculent în interior. Dacă îl lăsaţi prea mult va deveni fad.

5. Scoatem pieptul din tigaie şi îl lăsăm câteva minute să îşi lase sucul şi să se întrepătrundă aromele. Tăiem felii cu un cuţit bine ascuţit.

Sursa: monitorulbt.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune