Pilaf (zis și ghiveci sau plachie) bănățean (Rețeta lui Radu Anton Roman)
De la Deta, nimic nu e departe, nici măcar Trieste, ceva tot o să vă tulbure culorile tricolor-padaneze ale unui rissotto de pe Bega.
22 Februarie 2017, 08:06
Frumos colorat, pilaful de la Deta și din tot Carasul are șansa de a avea în preajmă Moravita, cu un Burgund deosebit, corect colorat și bogat în gusturi, aproape la fel de convingător și de bine lustruit ca orice vin roșu de soi, dar rămas direct și natural.
Vin bun de baut cu cana si cu burta, fara dureri de cap a doua zi (daca nu te-a batut nimeni si nici n-ai cazut pe scari - de oboseala, bineinteles) Burgundul din intreg vestul Banatului e o neasteptat de placuta potrivire cu un pilaf atat de verde ca al nostru.
Daca va place, totusi, alb (si deseori va dau dreptate), un Pinot Gris, fin si aristocrat, sau un Riesling Italian, mai intepat, mai pietros, dar cu tinuta, va asteapta la malurile Barzavei, la Berzovia cea insorita.
Il veti pretui pentru rotunjime si onestitate.
Afla care sunt ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu