Ascultă Radio Antena Satelor Live

Piureul de dovleac ajută copiii să fie sănătoși! Vezi câteva rețete magice

Piureul de dovleac ajută copiii să fie sănătoși, deoarece le oferă multe vitamine și minerale. Iată câteva rețete de piure de dovleac foarte hrănitoare pentru copii.

30 Septembrie 2015, 03:47


Acum ca toamna a venit, va puteti bucura de multe legume delicioase si sanatoase, cum ar fi dovleacul. Exista mai multe tipuri diferite de dovleci.

Dovleacul este unul dintre alimentele cele mai nutritive, in special pentru copii. Este bogat in vitamina A, beta-caroten, care reduce riscul de dezvoltare a celulelor canceroase, si boli de inima, potasiu, fier si multe altele. Are mai putine grasimi si calorii si adesea, mamele il pregatesc sub forma de piure pentru copiii lor.

Piure de dovleac cu morcovi

Se inlatura coaja legumelor si apoi se taie in bucati mici. Puneti-le la fiert in apa usor sarata. Dupa ce sunt suficient de fierte, se amesteca bine si se adauga putina apa.

Piure de dovleac, cartofi dulci și carne de pui

Veti avea nevoie de carne de pui, care este bine fiarta sau coapta, fara sare si condimente. In cazul in care vreti sa faceti piure pentru 1-2 mese, veți avea nevoie de 200 g carne de pui, 2 cartofi mari dulci si dovleac 150-200 g. Dovleacul si cartofii ar trebui sa fie fierti foarte bine.

Se adauga carnea tocata si se piseaza cu ajutorul unui blender. In cazul in care dovleacul nu este foarte suculent, se adauga putina apa.

Citeste articolul complet pe bewoman.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune