Plăcintă cu carne - reţetă franţuzească
Timp de preparare: 40 de minute
09 Octombrie 2015, 05:11
Ingrediente: 1-2 cartofi medii, curăţaţi, 250 g de carne de vită tocată, 250 g de carne de porc tocată, 2-3 căţei de usturoi, mărunţiţi, ½-1 ceapă tăiată, 1/4 cană de apă, ½-1 linguriţă de muştar pudră, ½-1 linguriţă de cimbru uscat, 1 linguriţă de sare, piper negru după gust, piper roşu după gust, 2 foi de dafin, măghiran, 1 pachet foietaj, hârtie de copt, opţional: câteva linguri de făină.
1. Preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade şi apucă-te să fierbi cartoful/cartofii, până ce devin moi. Mărunţeşte-i ca pentru piure şi lasă-i deoparte.
2. Între timp, începe să pregăteşti mixul delicios de carne. Amestecă într-un bol carnea tocată de porc şi de vită şi adăugă usturoiul, ceapa şi apă. Asezonează cu muştarul pudră şi condimentele (sarea, piperul, cimbrul, măghiranul şi foile de dafin).
Poţi să intensifici consistenţa aluatului adăugând un pic de făină;
3. Pune compoziţia la foc mediu, amestecând continuu, astfel încât savorile să se întrepătrundă. Adăugă cartoful mărunţit şi umplutura e gata.
4. Înveleşte tava în hârtie de copt şi întinde o foaie din foietaj. Umple-o cu mixul de carne şi acoper-o cu a doua, având grijă să tasezi la capete cu furculiţa şi să îndepărtezi orice exces.
5. Coace în cuptorul preîncălzit pentru circa o jumătate de oră, până ce plăcinta devine rumenă şi apetisantă!