Ascultă Radio Antena Satelor Live

Plăcintă cu carne - reţetă franţuzească

Timp de preparare: 40 de minute

09 Octombrie 2015, 05:11

Ingrediente: 1-2 cartofi medii, curăţaţi, 250 g de carne de vită tocată, 250 g de carne de porc tocată, 2-3 căţei de usturoi, mărunţiţi, ½-1 ceapă tăiată, 1/4 cană de apă, ½-1 linguriţă de muştar pudră, ½-1 linguriţă de cimbru uscat, 1 linguriţă de sare, piper negru după gust, piper roşu după gust, 2 foi de dafin, măghiran, 1 pachet foietaj, hârtie de copt, opţional: câteva linguri de făină.

1. Preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade şi apucă-te să fierbi cartoful/cartofii, până ce devin moi. Mărunţeşte-i ca pentru piure şi lasă-i deoparte.

2. Între timp, începe să pregăteşti mixul delicios de carne. Amestecă într-un bol carnea tocată de porc şi de vită şi adăugă usturoiul, ceapa şi apă. Asezonează cu muştarul pudră şi condimentele (sarea, piperul, cimbrul, măghiranul şi foile de dafin).

Poţi să intensifici consistenţa aluatului adăugând un pic de făină;

3. Pune compoziţia la foc mediu, amestecând continuu, astfel încât savorile să se întrepătrundă. Adăugă cartoful mărunţit şi umplutura e gata.

4. Înveleşte tava în hârtie de copt şi întinde o foaie din foietaj. Umple-o cu mixul de carne şi acoper-o cu a doua, având grijă să tasezi la capete cu furculiţa şi să îndepărtezi orice exces.

5. Coace în cuptorul preîncălzit pentru circa o jumătate de oră, până ce plăcinta devine rumenă şi apetisantă!

Sursa: monitorulbt.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune