Ascultă Radio Antena Satelor Live

Plăcintă cu carne - reţetă franţuzească

Timp de preparare: 40 de minute

09 Octombrie 2015, 05:11

Ingrediente: 1-2 cartofi medii, curăţaţi, 250 g de carne de vită tocată, 250 g de carne de porc tocată, 2-3 căţei de usturoi, mărunţiţi, ½-1 ceapă tăiată, 1/4 cană de apă, ½-1 linguriţă de muştar pudră, ½-1 linguriţă de cimbru uscat, 1 linguriţă de sare, piper negru după gust, piper roşu după gust, 2 foi de dafin, măghiran, 1 pachet foietaj, hârtie de copt, opţional: câteva linguri de făină.

1. Preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade şi apucă-te să fierbi cartoful/cartofii, până ce devin moi. Mărunţeşte-i ca pentru piure şi lasă-i deoparte.

2. Între timp, începe să pregăteşti mixul delicios de carne. Amestecă într-un bol carnea tocată de porc şi de vită şi adăugă usturoiul, ceapa şi apă. Asezonează cu muştarul pudră şi condimentele (sarea, piperul, cimbrul, măghiranul şi foile de dafin).

Poţi să intensifici consistenţa aluatului adăugând un pic de făină;

3. Pune compoziţia la foc mediu, amestecând continuu, astfel încât savorile să se întrepătrundă. Adăugă cartoful mărunţit şi umplutura e gata.

4. Înveleşte tava în hârtie de copt şi întinde o foaie din foietaj. Umple-o cu mixul de carne şi acoper-o cu a doua, având grijă să tasezi la capete cu furculiţa şi să îndepărtezi orice exces.

5. Coace în cuptorul preîncălzit pentru circa o jumătate de oră, până ce plăcinta devine rumenă şi apetisantă!

Sursa: monitorulbt.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată