Plăcintă cu carne (rețeta lui Radu Anton Roman)
Plăcinta cu carne, dupa rețeta lui Radu Anton Roman, este un preparat savuros, ușor de gătit, ideal de servit la cină, alături de familie.
06 Iunie 2017, 08:52
La Bucuresti, placinta cu carne o faceau si grecii si macelarii, fiecare pe-a lui.
Elinii, departati de la patrida, strigau (cu tablalele-n cap) „Hai la placsinte, palicarii!“ si trageau, isterizati de caldura, trecatorul de maneca. Carnatarul se multumea sa deschida larg cuptorul, sa iasa damf ametitor, urmarind, cu ranjet diabolic (nu-i asa?) cum incremenea traznit, mahalagiul, cum venea intins, hipnotizat, la tejghea, tras de miros ca pe sfoara.
Iarna era si mai simplu: tuica si vinul fiert nu merg singure.
O placinta munteneasca cu carne ne trimite cu gandul la niste vii mai putin cunoscute, dar destul de performante: Manasia-Urziceni. Ma refer mai ales la un Burgund onest, rubiniu deschis, cu „nas“ placut si destul de rotund construit (poate putin prea tare in anumiti ani caldurosi - „boala“ a multor vinuri sudice care ori se aspresc ori raman, oprite din fermentare, prea dulci).
Ingrediente Plăcintă cu carne (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Foi:
1 kg de faina
2 galbenusuri
1 ou
sare
250 g unt
apa calda cata trebuie
Umplutura:
100 g unt
1-2 cepe
sare, piper, cimbru praf
1 paharel mic de tuica
1 pahar de vin dulce
1 legatura de marar verde
(de o fi vara-primavara)
1 kg carne buna de vitel
(unii pun de miel) tocata
Afla modul de preparare al acestei retete pe Bucataria lui Radu