Ascultă Radio Antena Satelor Live

„Plăcintă-ntinsă ca pă la noi”, în Tabăra Căsoaia

Complexul turistic din munții Zarandului, renumit pentru aerul puternic ozonat combinat cu frumusețea peisajului, găzduiește duminică, 16 septembrie, începând cu ora 11:00, un eveniment deosebit: atelierul de gastronomie tradițională "Plăcintă-ntinsă ca pă la noi".

14 Septembrie 2018, 19:41

Activitățile gastronomice sunt însoțite de o serie de manifestări culturale: expoziții de pictură, artizanat, prezentări de carte, un atelier culinar și un spectacol folcloric susținut de Grupul "Sânzienele" și Ansamblul "Busuiocul".
În cadrul atelierului de gastronomie tradițională, femeile din Căsoaia îi vor învăța pe copiii prezenți la eveniment cum să prepare delicioasele și tradiționalele plăcinte întinse.
Artizanat și pictură vor expune: Virginia Linul (expoziție de artizanat bistrițeano-năsăudean), Gheorghe Oprea din Agrișu Mare și Ioan Cociuba din Tîrnova.
Vor susţine prezentări şi lectură de carte: Părintele Giani Achim ("Prezentarea istoricului locului, tradiției, obiceiului si artei populare specifice satului Dud, comuna Tîrnova"), prof. Marius Kramer (Prezentarea cărții "Tîrnova, comuna de la Poalele Highişului"), prof. Onisim Botezatu ("Lectură de carte"), Florin Roman ("O filă de istorie centenară"), Emilia Pîncotan ("Vers și spiritualitate").
De asemenea, Nadia și Cornel Urian, împreună cu S.C. Artă si Tradiţii - Virginia Linul, vor aduce pe meleagurile arădene mesajul lor din ținuturile bistrițene și năsăudene, în care tradiția și arta populară fac cinste culturii poporului român din cele mai străvechi timpuri.
Organizatorii manifestării sunt: Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, în parteneriat cu Primăria Târnova și Asociația ,"Cartea, izvor de cultură".

RADOR

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune