Plăcintă săsească (rețeta lui Radu Anton Roman)
Mare chin și cu editorii ăștia! Uitați-vă cum oropseste un tartor îmbuibat (pe seama scribilor sclavi) marile talente: eu am normă două romane best-seller pe zi, plus plimbatul lui Labus și udatul grădinii, Descartes îi povestește telenovelele pe care magnatul tipăriturilor le pierde (dimpreună cu nopțile), iar Hemingway a primit dispoziție să renască, să împuște ciorile de la Măgurele (că mănâncă grăuntele curcilor) și să scrie o cronică a Gorjului cultural (rizibilă incompatibilitate). Mai mult, viclean ca Michiduță însuși, mică matahală care ne publică (orice statură culturală e relativă și paradoxală) a-nceput să ne cunune și ne boteze, pentru ca să poată spune că drepturile de autor, banii noștri puțini dar munciți, rămân în familie (adică lui).
26 Septembrie 2017, 10:17
Toate ca toate, dar s-a atins o limita periculoasa: nasu’Nelu ma obliga acum sa bag in text si in cuptor prajiturica asta banala! Si asta numai ca sa-i iasa lui algoritmul cu minoritatile si sa poata spera la (macar) un salut rece din partea portarului de la „deutsch“ ambasada (ca de viza nici nu poate fi vorba, la ce trecut are si mai ales la ce viitor a avut).
Ingrediente
220 g gris - achtung, e cremsnit, e „ordnung si
disziplin“, nu ca la mamaliga - daca aude sasul
de „o mana de malai“ sau „un ciur de faina“ sau
„o poala de ciuperci“, isi ia (inapoi)
campii (benelucsi, desigur)
800 ml lapte
200 ml zahar
5 oua
zahar vanilinat
50 g unt
50 g pesmet
50 g faina
sare
500 g branza de vaci
50 zahar pudra
coaja rasa de la o lamaie