Porc cu sos de muştar şi legume
Timp de preparare: 40 de minute
01 Octombrie 2015, 06:05
Ingrediente: 700 gr muşchi file de porc cu un înveliş subţire de grăsime, o ceapă uscată sau două fire de ceapă verde, patru căţei de usturoi, 50 gr de unt, ulei, 200 ml smântână dulce, un borcan de muştar "a l’ancienne" (boabe), sare, piper, un shot de brandy, 600 gr morcov, 200 gr păstarnac.
1. Se spală ceapa şi se toacă mărunt, la fel şi usturoiul. Muşchiul de porc se taie felii de aproximativ 1cm grosime şi se usucă bine cu prosoape de hârtie.
Se curăţă legumele şi se dau la fiert sau la abur aproximativ 15 minute.
2. Între timp, se pune tigaia la încins, cu o nucă de unt şi cam o lingură de ulei. Când untul s-a topit se adaugă ceapa şi usturoiul şi se lasă la foc mediu vreo 5 minute, până când ceapa devine translucidă;
Se scoate amestecul pe o farfurie, se mai aruncă în tigaie o nucă de unt şi prăjim muşchiul de porc la foc potrivit.