Prăjitură cu cremă de vanilie și nucă de cocos
Prăjitură cu cremă de vanilie și nucă de cocos este o rețetă rapidă, ușoară și delicioasă. O puteți pregăti oricând familia dvs dorește un desert rapid, sănătos și delicios.
30 Septembrie 2015, 03:35
Este o prajitura asemanatoare cu negresa, dar este mai rapida si destul de delicioasa.
Ingrediente
50 g de zahar
1 ou
100 ml lapte
125 g unt (de preferinta, nu congelat)
270 g de biscuiti populari
80 g de nuca de cocos
60 g migdale
Ingrediente pentru crema
2 linguri de amidon (la gust)
50 g unt
4 linguri de lapte
1 plic vanilie
200 g zahar pudra
Ingrediente pentru glazura
150 de grame de ciocolata (cu lapte, neagra sau alba)
nuca de cocos pentru decor
Metoda de preparare prajitura cu nuca de cocos
Puneti biscuitii intr-un procesor de alimente si pisati fin. Adaugati toate celelalte produse pe baza si se amesteca pana obtineti un amestec omogen. Imprastiati aluatul intr-o tigaie medie. Se lasa in frigider timp de 1 ora, pentru a inchega.
Intr-un vas se adauga praful de amidon si crema de vanilie, dupa care se amesteca. Treptat, alternativ, se adauga zahar pudra si lapte. Cand crema devine neteda se aplica pe substrat. Tava este reintrodusa in frigider timp de 1 ora.
Ciocolata se topeste intr-o baie de apa. Dupa ce s-a racit usor, raspandit peste crema. Prajitura se presara cu nuca de cocos. Lasati-o intr-un loc racoros, pana cand ciocolata este tare. Se taie in patrate.