Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prăjitură cu cremă de vanilie și nucă de cocos

Prăjitură cu cremă de vanilie și nucă de cocos este o rețetă rapidă, ușoară și delicioasă. O puteți pregăti oricând familia dvs dorește un desert rapid, sănătos și delicios.

30 Septembrie 2015, 03:35


Este o prajitura asemanatoare cu negresa, dar este mai rapida si destul de delicioasa.

Ingrediente

50 g de zahar
1 ou
100 ml lapte
125 g unt (de preferinta, nu congelat)
270 g de biscuiti populari
80 g de nuca de cocos
60 g migdale

Ingrediente pentru crema

2 linguri de amidon (la gust)
50 g unt
4 linguri de lapte
1 plic vanilie
200 g zahar pudra

Ingrediente pentru glazura

150 de grame de ciocolata (cu lapte, neagra sau alba)
nuca de cocos pentru decor

Metoda de preparare prajitura cu nuca de cocos

Puneti biscuitii intr-un procesor de alimente si pisati fin. Adaugati toate celelalte produse pe baza si se amesteca pana obtineti un amestec omogen. Imprastiati aluatul intr-o tigaie medie. Se lasa in frigider timp de 1 ora, pentru a inchega.

Intr-un vas se adauga praful de amidon si crema de vanilie, dupa care se amesteca. Treptat, alternativ, se adauga zahar pudra si lapte. Cand crema devine neteda se aplica pe substrat. Tava este reintrodusa in frigider timp de 1 ora.

Ciocolata se topeste intr-o baie de apa. Dupa ce s-a racit usor, raspandit peste crema. Prajitura se presara cu nuca de cocos. Lasati-o intr-un loc racoros, pana cand ciocolata este tare. Se taie in patrate.

Sursa: bewoman.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune