Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prăjitură cu miere și migdale, fără gluten

Pentru un desert delicios și sănătos, încearcă o rețetă pentru care nu ai nevoie de făină.

15 Iulie 2015, 07:27


Gustul deosebit este dat de combinatia de miere si migdale. Sunt necesare doar cateva ingrediente, iar prajitura va fi gata in mai putin de o ora.

Ingrediente

200 g migdale intregi, 4 oua mari, 170 g miere, o lingurita esenta de vanilie, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de sare, unt sau ulei; miere si fulgi de migdale pentru decor

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Pregateste tava in care vei pune aluatul, foloseste hartie de copt si unge-o cu foarte putin unt sau ulei.

Pune migdalele intregi intr-un robot de bucatarie sau blender si mixeaza pana cand obtii o pudra fina. Ar trebui sa fie aproximativ 465 g pudra de migdale. Se recomanda ca ouale sa fie la temperatura camerei, lasa-le 15 minute inainte de a le folosi sau, daca te grabesti, scufunda-le in apa calduta 5 minute.

Separa galbenusul de albus la cele 4 oua si amesteca doar galbenusul cu miere, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu si sare intr-un bol mare cu un mixer electric, la viteza medie. In compozitie adauga pudra de migdale obtinuta anterior si amesteca totul bine, la viteza mica.

Intr-un alt bol, bate albusurile cu mixerul, la viteza medie pana cand isi dubleaza volumul. Trebuie sa fie o spuma potrivit de moale.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune