Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prăjitură cu prune și bezea

O bunătate de prăjitură! Blatul fraged plus prunele dulci-acrișoare și bezeaua crocantă la exterior și pufoasă în interior… o nebunie.

24 Septembrie 2015, 06:45

250 grame făină

jumătate de plic de praf de copt

4 gălbenușuri

150 grame unt

Bezeaua

150 grame zahăr

4 albușuri

Plus 500 grame de prune

Făina și praful de copt se cern prin sită, ca să nu rămână cocoloașe. Untul se freacă separat cu zahărul și se amestecă cu gălbenușurile, apoi se toarnă compoziția peste făină. Se amestecă cu mâna până când se obține un aluat elastic, care nu se lipește.

Aluatul se întinde într-o tavă unsă cu unt și dată cu făină-se presează bine cu degetele sau cu ajutorul unui sucitor, ca să acopere toată tava. Se dă la cuptor la foc mediu.

Intre timp se scot sâmburii prunelor și se desfac prunele în jumătăți,

Bezeaua se prepară astfel: albușurile se bat spumă tare, apoi se adaugă cele 150 g de zahăr și se mai bate amestecul bine cu mixerul până se dizolvă zahărul și crema devine consistentă și lucioasă.

Când aluatul este aproape copt, se pun jumătățile de prună deasupra și se toarnă crema de bezea. Se lasă la foc mic încă maxim 5 minute, apoi se stinge focul și se lasă prăjitura în cuptor până când bezeaua devine crocantă deasupra.

Daniela Sîrbu

Sursa: rador.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune